martes, 25 de noviembre de 2014

EXPOSICIÓ: La higiene personal femenina


Al museu de L'Hospitalet, concretament a l'edifici de l'Harmonia, es pot veure fins el 30 de novembre l'exposició anomenada "La higiene personal femenina". Aquesta exposició recull l'evolució de la higiene personal femenina, una higiene amb importants avenços i retrocessos al llarg de la història.

A l'exposició s'hi poden trobar sobretot diferents tipus de rentamans, de bidets o de banyeres que han utilitzar les dones per tenir cura de la seva higiene personal. A part d'objectes,a l'exposició també hi ha fotografies de dones netejant-se que provenen del estudi d'un dibuixant suís anomenat Frisco Millioud. Observant aquests objectes i aquestes fotografies es com es pot analitzar  l'evolució de la higiene femenina al llarg dels anys.

En un principi, les dones romanes netejaven els seus cossos a les termes, al igual que feien les dones àrabs. A l'època medieval però, en comptes d'evolucionar i avançar per obtenir una millor higiene, va passar tot el contrari: la higiene no es tenia en compte i pràcticament ningú netejava el seu cos, fet que va suposar un gran retrocés .Aquest situació va tornar a canviar a mitjans del segle XIX quan un grup de metges va fer evident la importància de la higiene per evitar malalties i epidèmies. Des d'aquell moment  la higiene s'ha mantingut present en la societat, tot i que amb algunes variacions i evolucions que ha anat patint al llarg dels anys.
En aquesta fotografia es pot observat una banyera de seient de l'any 1880. L'aparició d'aquest objecte va ser molt important per a la higiene ja que permetia una neteja completa del cos. L'objecte pertany a la col·lecció Ca N'Amat del Museu de Viladecans.
En aquesta fotografia es pot observar un rentamans del primer terç del segle XX
Aquest objecte pertany al Museu de L'Hospitalet.
No hay comentarios:

Publicar un comentario